Goede Herder Kapel koekje

Banketbakker Theo Spelthuis maakte speciale koffie koekjes `’t Larens Kapelletje`.

De heer Spelthuis heeft het koekje zelf ontworpen en heeft daarbij zo veel mogelijk de vorm van de Goede Herder Kapel benaderd. Een deel van opbrengst gaat naar de Stichting Goede Herder Kapel.

Natuurlijk moest het koekje wel voor geproefd worden. Op uitnodiging van de heer Spelthuis heeft een afvaardiging van het bestuur zich opgeofferd om deze zware taak op zich te nemen.

Na een uitgebreid onderzoek zijn er nog wat suggesties gedaan over vormgeving en smaak, en na het proeven van tweede versie was men het er unaniem over eens: “Dit is een overheerlijk “Larens Kapelletje”

Eerste koekje

Woensdag 18 augustus 2010 werd het eerste koekje in de winkel van Spelthuis aangeboden aan burgemeester Elbert Roest.

Er moeten heel veel ‘kapelletjes’ van bakker Spelthuis in Laren weg geknabbeld worden.

Burgemeester Roest is terug van vakantie en kwam zijn eerste kapelletje proeven. 

In het nieuws

In een nieuwsuitzending heeft RTV Noord-Holland aandacht besteed aan de “koekjes” actie voor de bouw van de Goede Herder Kapel. De bestuursleden Herman Kroes en Nel Majoor hebben de plaats laten zien waar de kapel gebouwd zal worden. Tevens is er een uitgebreid verslag gemaakt van het bakken van het koekje “’t Larens Kapelletje” door banketbakker Theo Spelthuis.

“Mensen nemen de koekjes mee als ze op visite gaan naar bijvoorbeeld Friesland of Limburg. Maar ook thuis een “Larens Kapelletje” bij de koffie, gaat er altijd in. Zowel het onderwerp kapel, als het “Kapelkoekje” leeft erg in Laren en daar buiten”, aldus Herman Kroes.“. Dit komt mede door de radio- en TV uitzending van RTV Noord Holland en 6FM, die onlangs daar aandacht aan schonk.

Het nieuwsitem op RTV NH

Geplaatst in Nieuwsbericht en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *