Bouwkundig tekenaar Gerben Bitter

Een kapel bouwen, hoe doe je dat? Dan ga je eerst naar een bouwkundig tekenaar / ontwerper. Dit werd vrijwilliger Gerben Bitter, zoon van Gerard Bitter en Rita van Dok.

Na zijn opleiding HBO Bouwkunde en HTI, is gaan werken bij Snelder Architecten, eerst bouwkundig tekenaar en later projectleider. Hier heeft hij onder meer College de Brink gerealiseerd van tekentafel tot oplevering van de school. De nieuwe brandweerkazerne in Laren was iets speciaals. Hier was vader Gerard ondercommandant en meedenkend in de bouw hiervan. Leuke dingen in zijn werk zijn vooral het samenwerken met oude klasgenoten en bekenden die nu ook in de bouwwereld zitten. Inmiddels is Gerben een zelfstandig ondernemer en eigenaar van Bitter Bouwadvies.

De kapel heeft Gerben een open constructie gegeven om een geheel te krijgen met de omgeving en het groen. Gerben vond de kapelbouw een goed initiatief en daar wilde hij als vrijwilliger graag aan meewerken. Tussen zijn sportiviteit basketbal door, haalde hij informatie ten behoeve van de kapel uit het fotoboek van zijn opa Cees Bitter, oude boeken en ansichten.

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *