Constructeur Theo Horst

De constructie van het ijzerwerk gebruikt in de fundering van de Goede Herder Kapel is berekend door Theo Horst. Vier en een half jaar voor aanvang van de bouw van de kapel was Theo al bereid om dit voor ons te doen. 

Theo, geboren en getogen Laarder, ging vroeger ook naar de mis in de Goede Herderkerk. Na zijn opleiding HTS en HTI, is hij 25 jaar in Laren bij Raadgevend Ingenieursburo Uilenreef werkzaam geweest. Toen deze verhuisde heeft Theo zich als zelfstandig constructeur in Laren gevestigd.

De constructeur zorgt er voor dat de door de architect ontworpen gebouwen voldoende sterk en stabiel zijn. De afmetingen van de constructies worden door de constructeur bepaald aan de hand van voorschriften (N.N.I.). Aan de totstandkoming van deze voorschriften gaat veel wetenschappelijk en proefondervindelijk onderzoek vooraf.

De constructie van de Goede Herder Kapel bestaat uit een gewapend betonplaat van 200 mm dik met aangestorte vorstrand. Gewapend beton is een samenwerking van beton en wapening. De opbouw is een staalconstructie in de vorm van de voormalige Goede Herderkerk, uitgevoerd in zgn. kokerprofielen van staal. Het geheel is gefundeerd op een voldoende draagkrachtige laag. 

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *