Siersmid Gert-Jan Bon

Nadat de Stichting Goede Herder Kapel de tekening rond had en goedgekeurd door de welstandscommissie, moest de kapel nog wel gemaakt worden. Daar hadden wij siersmid Bon uit Eemnes voor op het oog.

Gert-Jan Bon, zoon van Ries Bon en Annie Huiden (uit Eemnes) is bij zijn ouderlijk huis op het Berkenlaantje in 1991 begonnen als siersmid. Een jaar later vertrok hij met z’n bedrijf naar het voormalige pand van Bakker Boumans aan de Smeekweg en vestigde zich in uiteindelijk 1994 definitief aan de Bramenberg in Eemnes.

Als scholier leerde hij het vak bij Gert Vos Sr. en later in loondienst bij zijn zoon Gert Vos Jr. Daar heeft hij geweldige, maar vooral vakkundige ervaringen opgedaan. Vanuit het niets begonnen heeft hij nu een bloeiend bedrijf, Siersmederij Bon met een uitgebreide werkplaats.

Bij vele Gooische villa's staan elektrische hekken van hem. De mooiste klussen zijn volgens Gert-Jan de renovatie van oude gemeentelijke lantaarns in Leiden, de sierhekken in het portaal van de St. Jansbasiliek, en de nieuwste St. Jansboog die op de Vredelaan staat, net vóór het viaduct.

Deze kapel met zijn zware constructie is ook mooie uitdaging geweest om te mogen maken. Onder zijn verantwoordelijkheid is de kapel ook geplaatst op z'n fundering. 

Gert-Jan heeft vrijwillig meegewerkt omdat het silhouet doet denken aan de voormalige Goede Herderkerk, wat het aanzicht was op dit kruispunt. Gert-Jan is ook vrijwilliger bij brandweer in Laren geweest.

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *