Steenhouwers John en Jeroen Kuijer

De Larense steenhouwer John Kuijer, zoon van Willem Kuijer en Bep Elders (uit Eemnes), is met zijn eigen zoon en opvolger Jeroen bezig om bij de entree van de kapel twee hoekstenen pasklaar te maken met inscriptie.

Dit gebeurt in de Saksische boerderij uit 1630 (werkplaats) aan de Zijtak. John heeft de zaak in 1996 overgenomen van Jan Arends, die het bedrijf op zijn beurt in 1974 heeft overgenomen van de oprichters: Herman Arends, Theo van den Brink en Willem Kuijer.

John, een rasechte "zeuveneinder", heeft in de Goede Herderkerk nog zijn eerste communie gedaan en is enige tijd misdienaar geweest. Niet alleen vader John, maar vooral de volledig gediplomeerde en vakbekwame zoon Jeroen, vinden het bijzonder om aan deze herinnering en aan de kapel mee te werken. Zo schenken zij de hardstenen tegels, die ook in de voormalige kerk lagen, en de hoekstenen uitgevoerd in Bianco Del Mare met inscriptie die bij het entree van de kapel zijn geplaatst. 

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *