Metselaars Jan en Ruth Bakker

Jan en Ruth Bakker, zonen van Bart Bakker (Bart Regel) en Ger Krijnen zijn geboren en getogen "zeuveneinders".

Jan heeft in Laren bijna 40 jaar bij aannemersbedrijf B. Bon gemetseld, zit met veel plezier bij de Klepperman van Elleven en heeft jaren geleden op het Sint Janskerkhof als vrijwilliger nog een sokkel onder het beeld naast de kapel gemetseld.

Ruth is al ruim 30 jaar werkzaam bij een bedrijf in Huizen en is in zijn vrije tijd een fanatieke lijndanser. Beide broers eten alleen van hun zelf gekweekte biologische groenten uit hun volkstuin.

Waarom helpen aan de kapel?  Jan en Ruth: Als Laarder wil je daar aan meewerken, ook voor de generaties na ons.

Jan Bus metselt drie stenen

Tijdens het metselen is het werk even stil gelegd. De oude metselaar van de Goede Herderkerk destijds, Jan Bus, ging hier 3 stenen metselen. Eén van hemzelf, één voor oud-metselaar "Witte Willem"(Willem Kuijer) en één voor oud-metselaar "Jaap Tak"(Jaap Calis). Jan Bus deed dit met veel plezier. Als het muurtje er staat, gaan Jan en Ruth nog even verder met het leggen van de hardstenen vloertegels, aangeboden door de Larense steenhouwer.

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *