Elektrotechnicus Bertus Hoofd

Als het donker is zal in de kapel het oude torenkruis verlicht worden en dat heeft Bertus Hoofd voor ons gemaakt. Bertus Hoofd, zoon van Wim Hoofd en Lenie Hartman, heeft in 1988 samen met zijn echtgenote Monique Hoofd-Majoor de Fa. Schimmel elektrotechniek overgenomen van de oprichter Kees Schimmel, die dit bedrijf in 1968 was begonnen.

Bertus leerde de fijne kneepjes al op jonge leeftijd van Kees en werd later opzichter bij het toenmalige energiebedrijf P.E.N., wat mede een goede ervaring was om het bedrijf over te nemen. Bijzonder in zijn werk was het vinden van een schuilplaats van onderduikers uit de 2de Wereld Oorlog  in het huis van Dokter Holtman.

Bertus werkt nu met 13 personeelsleden in 't Gooi en omstreken. Vanaf 1956 al wordt de verlichting aangesloten in de poffertjeskraam en dit gaat van vader op zoon.

Bertus die vele Larense verenigingen sponsort, heeft ook leuke herinneringen aan de werkzaamheden in de kerktorens van de St. Jansbasiliek. Nu hij de verlichting in de kapel gaat aanbrengen is dit niet alleen leuk om te doen, maar vooral om de herinnering levend te houden aan onze Goede Herderkerk.

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *