Dakdekkers Rick en Jordan Poppe

Op het dak van de kapel liggen blauw-grijs gesmoorde leipannen geplaatst door Dakdekkersbedrijf Rick Poppe. Rick, zoon van Jan Poppe (uit Hulst) en Bep Lustig (dochter van ijscoman Bart Lustig van het Berkenlaantje), is geboren en opgegroeid op de Ericaweg. Woont thans met zijn gezin in Huizen.

Rick heeft 9 jaar het lood-, zink- en dakwerk vakkundig geleerd bij Fa Westerveld in Laren.  In 2000 is hij met zijn zoon en opvolger Jordan een dakdekkersbedrijf begonnen en had er ook meteen oren naar om in Laren iets aparts te mogen maken. Een dak van een kapel doe je ook niet iedere dag.

Een andere leuke uitdaging was de diverse daken van de Balamundi in Huizen en de pannenkap op de Albertus Perkstraat in Hilversum. Als sport en hobby is Rick helemaal gek van het karten op de buitenbanen in Nederland en op de stad Barcelona waar hij getrouwd is en zijn 2 kinderen geboren zijn.

Waarom vrijwillig meewerken aan de kapel?  Om de historie van vroeger weer terug te brengen in Laren, aldus Rick.

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *