Timmerman Rien Franken

De kapel heeft een naam met een historisch verleden en die naam mag gezien worden. De naam, Goede Herder Kapel, moest in een plank gemaakt worden en daar was Rien Franken toe bereid.

Rien Franken, zoon van Johan Peter Franken en Jo van Harmelen, heeft in 1977 met zijn broer Gerard de timmerfabriek van z’n vader overgenomen. Vader Franken was in 1932 bij het kermisterrein begonnen. Na een paar jaar is hij naar het huidige adres op het mauvezand verhuisd, wat tot medio 2011 in bedrijf is.

De leukste en mooiste klus was in België. Bij het kasteel Jemeppe in Hargimont (70 km ten zuiden van Luik). Hier moest alles in eikenhout gemaakt worden zoals alle trappen, kozijnen, deuren, ramen, drempels enz.. Het eikenhout kwam uit Frankrijk, werd in Laren bewerkt en ging naar België.

Het sprak Rien wel aan om medewerking te verlenen aan de totstandkoming van de Goede Herder Kapel. Hij heeft de naam in de plank gefreesd met een computer gestuurde bovenfrees machine en heeft de plank drie keer in de lak gezet. De letters zijn later door schilder Michel Papenburg met goudverf bewerkt zodat ze het juiste effect geven.

Geplaatst in Bouw GHK en getagd met , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *